Tom Boonen breekt een lans voor Campenaerts: "Geloof dat Victor zonder val voor Remco was geëindigd"

Tom Boonen breekt een lans voor Campenaerts: "Geloof dat Victor zonder val voor Remco was geëindigd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook Tom Boonen zag op zijn tv-scherm hoe een valpartij nefast was voor de WK-ambities van Victor Campenaerts. En hoe diens olympisch ticket zo weer ter discussie kwam te staan. Boonen raadt Belgian Cycling aan om hem alsnog te selecteren voor Tokio 2020.

Het blijft opvallend dat Campenaerts ten val kwam, want zijn voorbereiding was minitieus. "Niemand heeft het parcours zo vaak verkend als hij", haalt Boonen ook aan in zijn column in HLN. "Wellicht heeft hij te veel risico genomen in een bocht waar hij op training wel door geraakt is. Ik vrees dat Victor het te hard wilde."

Boonen leeft mee met Campenaerts. "Ik vind het jammer, want eigenlijk geloof ik dat Victor zonder die val voor Remco was geëindigd. Want niemand deelt een tijdrit beter in dan Campenaerts. Als ik de verantwoordelijken bij de wielerbond en het BOIC een tip mag geven: neem Victor mee naar Tokio."

INTERESSE VAN WOUT

Er kan zich nu opnieuw stevige concurrentie melden voor dat tweede ticket. "Ik weet het: misschien is Wout van Aert ook geïnteresseerd, maar Wout zal wellicht ook de Tour willen rijden. Victor is de enige die zich exclusief op de Olympische Spelen kan en wil voorbereiden. Bovendien heeft hij de kennis en ervaring om dat wetenschappelijk honderd procent juist te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties