Niels Albert bespreekt toekomst van dominantie van Iserbyt: "Hij beseft dat er geen Van der Poel in hem schuilt"

Niels Albert bespreekt toekomst van dominantie van Iserbyt: "Hij beseft dat er geen Van der Poel in hem schuilt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eli Iserbyt is volop bezig om zijn potentieel tot uiting te laten komen. Niels Albert is fan en houdt van de manier waarop de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal het aanpakt. Dat straks de bal vooral in het kamp van Van der Poel ligt, is evenwel duidelijk.

Albert beschrijft de veldrijder Iserbyt in zijn column in HLN. "Leuke renner. Klein en compact in het zadel, maar wel krachtig en explosief. Eli neemt zijn verantwoordelijkheid. Hij verzorgt mee het spektakel, koerst aanvallend en attractief. Het siert hem." En het rendeert in een voorlopige dominantie. "Of die dominantie straks volledig aan banden gaat, hangt af van hoe goed Mathieu uit zijn rustperiode zal komen."

GESTAGE GROEI

Het was volgens Albert ook wel tijd dat Iserbyt zich op het voorplan meldde. "Zijn U23-fase ligt nu definitief achter hem, het moment is daar om stappen te zetten. Eli heeft altijd gekozen voor een rustige aanpak, de gestage groei. Dat is zijn volste recht. Hij beseft maar al te goed dat er geen Van der Poel of Van Aert in hem schuilt. 'My way', redeneert hij. Mét resultaat."

Er liggen zeker mogelijkheden in meerder klassementen, op voorwaarde dat hij voldoende wedstrijden gaat afwerken. "Toch één wijze raad, Eli: laat die Superprestige niet meteen schieten. Start zaterdag in Boom en verdedig er je leiderspositie. Ga ervoor, met deze benen. En weet dat Toon Aerts, wellicht je grootste tegenstander in de strijd om het eindklassement, al een eind achterop hinkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties