TOUR DE FRANCE 2021 - RIT 14: CARCASSONNE - QUILLAN: Een kans voor de vlucht van de dag? Lastige etappe met maar liefst vijf beklimmingen

Nils Wens
| 0 reacties
TOUR DE FRANCE 2021 - RIT 14: CARCASSONNE - QUILLAN: Een kans voor de vlucht van de dag? Lastige etappe met maar liefst vijf beklimmingen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een nieuwe dag, dus ook een nieuwe etappe in de Tour de France 2021. De renners rijden vandaag van Carcassonne naar Quillan. Er moet heel wat geklommen worden, want er liggen vijf beklimmingen verscholen op het parcours.

De renners zijn in de Tour de France 2021 bijna toe aan de Pyreneeën. Eerst wacht echter nog een lastige veertiende rit van Carcassonne naar Quillan. Het gaat de hele tijd op en af en er lijkt wel een kans te zijn voor de renners die zich vandaag willen mengen in de ontsnapping. 

Parcours

Zo staat er namelijk een rit van 184 kilometer op het programma, maar er zijn wel vijf gecategoriseerde beklimmingen. Zo zijn er twee beklimmingen van derde categorie en maar liefst drie beklimmingen van tweede categorie. 

De top van de laatste klim van tweede categorie ligt slechts op 15 kilometer van de streep. Deze beklimming, de Col de Saint-Louis, zou wel eens voor een shifting kunnen zorgen, want het is een klim van 4,7 kilometer lang aan een gemiddeld stijgingpercentage van 7,4 procent. 

Daarvoor wachten nog enkele lastige beklimmingen. De voorlaatste beklimming, de Côte de Galinagues (derde categorie), is een korte klim van 2,2 kilometer, maar wel met een gemiddeld stijgingspercentage van maar liefst 9 procent. 

Vluchters? 

Aangezien de laatste beklimming zeer dicht bij de finish ligt, zouden ook de klassementsrenners misschien wel kunnen verrassen, maar toch wordt vooral een strijd tussen de vluchters verwacht aan de finish. 

Deze rit lijkt perfect op maat gemaakt van de Fransman Julian Alaphilippe, maar ook andere heuvelspecialisten zoals Marc Hirschi kunnen hier hun hart ophalen. U hoeft van deze rit uiteraard niets te missen bij Wielerkrant.com

Etappe 15

Ook benieuwd naar de uitslag van de veertiende etappe van de Tour de France? Etappe 15 wordt verreden op 11 juli, de renners maken zich dan op voor een rit van Céret naar Andorra-la-Vieille. Lees meer in de voorbeschouwing op de vijftiende etappe.ā€‹

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties