TOUR DE FRANCE 2021 - RIT 15: CÉRET - ANDORRA-LA-VIEILLE: Geen aankomst bergop in eerste Pyreneeënrit, wel drie beklimmingen van eerste categorie

Nils Wens
| 0 reacties
TOUR DE FRANCE 2021 - RIT 15: CÉRET - ANDORRA-LA-VIEILLE: Geen aankomst bergop in eerste Pyreneeënrit, wel drie beklimmingen van eerste categorie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat de eerste Pyreneeënrit op het programma in de Tour de France 2021. De renners rijden van Céret naar Andorra-la-Vieille en er staan vier beklimmingen op het programma, waarvan drie van eerste categorie.

Morgen is het rustdag, maar de renners zullen vandaag nog eens alles uit de kast moeten halen in de vijftiende etappe van de Tour de France 2021. Er wacht namelijk een zeer lastige rit van 191 kilometer. 

Parcours

De renners rijden van Céret naar Andorra-la-Vieille. Onderweg wachten vier beklimmingen: één van tweede categorie en drie van eerste categorie. De top van de laatste beklimming ligt op 15 kilometer van de streep en vanaf dan is het dalen tot de finish. 

De laatste klim, de Col de Beixalis, zeker niet eenvoudig. De beklimming van eerste categorie is 6,4 kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5 procent. De klassementsrenners die voor een goed algemeen klassement gaan, mogen zich hier dus niet laten verrassen. 

Voor deze laatste klim wachten nog de Montéé de Mont-Louis (eerste categorie, klim van 8,4 kilometer met gemiddeld stijgingspercentage van 5,7 procent), de Col de Puymorens (tweede categorie, klim van 5,8 kilometer met gemiddeld stijgingspercentage van 4,7 procent) en de Port d'Envalira (eerste categorie, klim van 10,7 kilometer met gemiddeld stijgingspercentage van 5,9 procent). 

Algemeen klassement door elkaar geschud? 

Door deze zware beklimmingen zou het algemeen klassement wel eens door elkaar geschud kunnen worden. We zullen na deze etappe ook al zeker een beeld krijgen van de renners die we op het einde van de Tour de France 2021 mee bovenin mogen verwachten en welke renners niet zullen meedoen voor de prijzen. 

Het zal in deze etappe vooral uitkijken worden naar de Slovenen Tadej Pogacar maar door de afdaling richting de finish zou ook een goede daler zoals Julian Alaphilippe zich wel eens kunnen tonen in deze rit. Dan zal hij uiteraard wel de zware beklimmingen, die elkaar snel opvolgen, goed moeten verteren. U hoeft van deze vijftiende rit niets te missen bij Wielerkrant.com

Etappe 16

Ook benieuwd naar de uitslag van de vijftiende etappe van de Tour de France? Morgen staat een rustdag op het programma, maar etappe 16 wordt verreden op 13 juli, de renners maken zich dan op voor een rit van Pas de la Case naar Saint-Gaudens. Lees meer in de voorbeschouwing op de zestiende etappe.​

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties