Jan Bakelants zwijgt niet meer: "Om die belachelijke reden moet ik weg bij Intermarché"

Jan Bakelants zwijgt niet meer: "Om die belachelijke reden moet ik weg bij Intermarché"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jan Bakelants krijgt bij Intermarché-Wanty-Gobert geen contractverlenging en die heeft een opvallende reden.

Na de Dauphiné kreeg Bakelants te horen dat hij de Tour de France niet mocht rijden. In Denemarken ging hij naar de ploeg om te vragen hoe het zat toen hij daar ook was voor Vive le Vélo.

“Ik heb geen manager, ik doe dat zelf. Tot mijn verrassing kreeg ik daar te horen dat het toch niet zou werken. Een ontgoocheling, want als deze ploeg vandaag staat waar hij staat – veel verder dan drie jaar geleden – dan heb ik daar veel aan toegevoegd. Ik moet me niet schamen om dat te zeggen”, vertelt Bakelants aan Het Nieuwsblad.

De beslissing dat hij niet kan blijven laat Bakelants koud, maar de manier waarop stoort hem duidelijk wel. En de reden is ronduit verrassend en volgens Bakelants ook belachelijk.

“In het hele discours moest ook de kwestie Quinten Hermans nog eens de revue passeren. Een heel verhaal: Quinten heeft laat beslist om te vertrekken, waardoor de ploeg nu laat een vervanger moet zoeken. Alle managers weten ook dat de ploeg een vervanger zoekt, waardoor de prijzen nog meer de hoogte in gaan. En die meerkost gaat dan zogezegd ten koste van mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties