Eerste koers, eerste zege voor Arnaud De Lie: "Smaakt naar meer, in winter hard gewerkt om er meteen te staan"

Eerste koers, eerste zege voor Arnaud De Lie: "Smaakt naar meer, in winter hard gewerkt om er meteen te staan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als Arnaud De Lie er meteen wil staan, dan staat hij er ook meteen. Zijn eerste koers werd een eerste zege in 2023.

In de Classica Communitat Valencia was het afwachten of scherprechter Alto de Bixauca voor opschudding zou zorgen. "De lange beklimming in volle finale maakte het niet gemakkelijk maar voor ons was het een droomscenario", vertelde de winnaar achteraf. "Brent Van Moer zat in de kopgroep en in het peloton toonden we ons de sterkste ploeg van de wedstrijd."

Zo konden ze het bij Lotto-Dstny alsnog laten uitdraaien op een sprintkans voor De Lie. "In de laatste kilometers hebben we het perfect gedaan en de verschillende aanvallen gepareerd. We bewaarden de controle en daarna was het aan mij om te sprinten. Ik ben dan ook blij dat ik mijn ploegmakkers kan belonen met de eerste winst van het seizoen."

MOOIE STAP VOORUIT

Voor De Lie is het ook veelbetekenend: na zijn glansrijk seizoen in 2022 trekt onze landgenoot gewoon de lijn door. "Uiteraard is deze overwinning belangrijk voor mij na een winter waarin ik hard heb gewerkt om er meteen te staan. Dat ik op de lange klim kon volgen toont aan dat ik een mooie stap vooruit heb gezet. Deze overwinning is alvast een mooi begin, maar smaakt uiteraard naar meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties