Sven Vanthourenhout ziet het nu al enorm zitten: "Evenepoel krijgt wat hij altijd gewild heeft"

Sven Vanthourenhout ziet het nu al enorm zitten: "Evenepoel krijgt wat hij altijd gewild heeft"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Internationale Wielerunie UCI heeft woensdag het definitieve parcours voor het WK wielrennen 2024 in het Zwitserse Zürich bekend gemaakt. Sven Vanthourenhout heeft zich ondertussen uitgelaten over dat parcours.

Na een wedstrijd van 273,9 kilometer en met maar liefst 4470 hoogtemeters rijden de renners over de streep op de Sechseläutenplatz, pal in het centrum van Zürich. Dit geldt voor zowel de wegwedstrijden als voor de tijdritten.

De Kyburg (1,2 km, gemiddeld 12%), de Zürichbergstrasse (1,1, gemiddeld 8%) en Witikon (2,3 km, 5,7%) vormen de belangrijkste beklimmingen. Het parcours van de tijdrit zou vergelijkbaar moeten zijn met dat van Glasgow.

Parcours op maat van de Belgen?

Bondscoach Sven Vanthourenhout gaat het parcours lang op voorhand verkennen en dan zijn beslissingen maken over de renners waarmee hij uiteindelijk naar Zürich zal trekken. In een Olympisch jaar wordt het sowieso uitkijken naar wie er ook op het WK nog kan staan.

Remco Evenepoel
© photonews

Remco Evenepoel en Wout van Aert lijken alvast wel kanshebbers te zijn om een of meerdere prijzen in de wacht te slepen, als het van de bondscoach afhangt. "Ze staan op elk lijstje bovenaan en hebben al meermaals laten zien dat ze op verschillende parcoursen uit de voeten kunnen", aldus Vanthourenhout tegen Sporza.

"En Kopecky moet dit ook aankunnen. Ze heeft al vaak geschitterd in het eendagswerk en dit parcours past zeker binnen haar kunnen."  De bondscoach geeft ook nog aan dat Evenepoel ook in de tijdrit een parcours op zijn maat krijgt met hellingen: "Hij krijgt wat hij altijd gewild heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties