Cartoonist van inmiddels verwijderde Van Aert-cartoon bijt stevig van zich af

Cartoonist van inmiddels verwijderde Van Aert-cartoon bijt stevig van zich af
Foto: © photonews

Een cartoon die werd gepost op de officiële kanalen van de E3 Saxo Classic werd stevig op de korrel genomen. Ondertussen heeft de cartoonist ook gereageerd op de commotie.

"Het is een oude debiele clichémop over homo's, maar in de tekstballon zie je dat de homo's iets totaal anders zeggen. Ze hebben totaal geen oog voor het ontbrekende zadel van Van Aert, maar wel voor de regenboogvlag op de trui van Van der Poel", zegt cartoonist Bart Vantieghem bij Radio2. 

Vantiegem begrijpt wel dat er veel reactie op kwam. "Ik ga mezelf als cartoonist niet censureren, maar ik kan wel begrijpen dat de E3-organisatie wat geschrokken is van de commotie, ook al hebben ze een beetje een traditie van controversiële affiches."

Maar de cartoonist stelt wel dat hij nog altijd achter zijn werk staat en zegt ook waarom. "Ik heb zelf nog geen enkele negatieve reactie vanuit de holebigemeenschap gekregen, integendeel", stelt Vantiegem.

"Zij kunnen er wel om lachen. Zij zien ook dat de LGBTQ-community in de cartoon er eigenlijk als de slimste uitkomt", vindt de cartoonist. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties