Remco Evenepoel rijdt in tijdrit in het Baskenland voor het eerst met nadeel

Remco Evenepoel rijdt in tijdrit in het Baskenland voor het eerst met nadeel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van het Baskenland gaat straks van start met een tijdrit. Remco Evenepoel wil meteen toeslaan, al rijdt hij voor het eerst zonder zijn helmsok.

Op een golvend parcours van 10 kilometer wil Remco Evenepoel meteen het verschil maken in de Ronde van het Baskenland. "De tijdrit kan misschien wel al beslissend zijn, want de etappes zijn niet bijzonder zwaar. Elke seconde zal tellen", zegt hij bij Sporza. 

Evenepoel moet de tijdrit dus wel afwerken zonder de sok aan zijn helm. Door een verbod van de UCI mag Evenepoel die sinds 1 april niet meer dragen. "Geen sok meer onder helm. Voor de rest zal ik de tijdrit aanpakken zoals gewoonlijk."

Vingegaard en Evenepoel starten vroeg

Verder heeft Evenepoel het parcours al goed bestudeerd. De start wordt bijzonder technisch en gevaarlijk. Ook het weer wordt bepalend, want onderweg liggen er klinkers en tegels die heel glad kunnen worden. 

"Daarna is het op sommige passages erg smal, nog geen Renault Clio breed. Ten slotte wordt het vooral indelen om te zorgen dat je niet op je limiet zit na de plateau", stelt de wereldkampioen nog. 

Al bij al wordt het niet makkelijk om een verschil te maken, stelt Evenepoel. De wereldkampioen gaat om 14u57 van start, Jonas Vingegaard al om 14u32. Pieter Serry rolt om 17u17 als laatste van het startpodium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties