Van Hooydonck weet het zeker: "Daar zal de beslissing vallen in Luik-Bastenaken-Luik"

Van Hooydonck weet het zeker: "Daar zal de beslissing vallen in Luik-Bastenaken-Luik"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kan Mathieu van der Poel Tadej Pogacar volgen in Luik-Bastenaken-Luik? Nathan Van Hooydonck uit stevig zijn twijfels.

Tadej Pogacar is zondag de grote topfavoriet voor Luik-Bastenaken-Luik. Met Mathieu van der Poel heeft hij een grote uitdager. Al is het voor Nathan Van Hooydonck duidelijk hoe Pogacar en UAE de koers gaan aanpakken. 

"Pogacar heeft er alle baat bij om de wedstrijd al vroeg hard te maken. Hij gaat niet het risico willen nemen om met een frisse Mathieu van der Poel naar de laatste beklimmingen te gaan", zegt hij bij Het Nieuwsblad.

Pogacar zal Van der Poel afschudden op La Redoute

Van Hooydonck verwacht dan ook al prikken van Pogacar op de Haute-Levée, de Rosier of de Desnié. Van der Poel kan daarna nog terugkeren in de afdaling, maar heeft zo wel al een inspanning moeten leveren. 

"De beslissende versnelling verwacht ik daarom op La Redoute (1,6 km aan 8,8%)." Dat is de derde laatste beklimming van de dag, op 35 kilometer van de streep. Vorig jaar plaatste Evenepoel er ook zijn demarrage en schudde hij Pidcock als laatste af.

Van Hooydonck twijfelt of Van der Poel de Sloveen zal kunnen volgen als Pogacar aanvalt op La Redoute. "Na de Strade verwacht ik de tweede Grote Pogacar Show", besluit hij nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties