πŸŽ₯ Pogacar wint Luik-Bastenaken-Luik met de vingertjes in de lucht en heeft daar een mooie reden voor

πŸŽ₯ Pogacar wint Luik-Bastenaken-Luik met de vingertjes in de lucht en heeft daar een mooie reden voor

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar heeft met een solo vanaf La Redoute Luik-Bastenaken-Luik. Hij reed over de streep en bracht een mooi eerbetoon aan zijn schoonmoeder.

Negen renners kozen al vroeg het hazenpad, maar de mannen van Pogacar hielden de controle en haalden de kopgroep meer dan op tijd weer bij.

Een valpartij op 97 kilometer van het einde leek de beslissing al vroeg te geven over het lot van Mathieu van der Poel. De Nederlander zat in het tweede deel van het peloton en verloor meer dan anderhalve minuut, maar kwam toch terug. Al gebeurde dat niet op een heel mooie manier.

Op 900 meter van de top van La Redoute zette Pogacar aan. Op zijn eigen tempo, niet met een verschroeiende versnelling. Carapaz ging even mee, maar moest ook lossen. De vogel was meteen gaan vliegen.

Eerbetoon

Pogacar won, met de vingers in de lucht over de streep. Bardet werd tweede, Van der Poel sprintte naar de derde plaats. Van Gils en Vansevenant vielen bijna, vlak na de finish.

Met zijn vingers in de lucht verwijst Pogacar naar de dood van zijn schoonmoeder, twee jaar geleden toen hij last minute besliste om niet naar Luik af te zaken en zijn vriendin bij te staan nadat haar moeder overleed aan de gevolgen van kanker.

Het is het zesde Monument dat de Sloveen op zijn naam schrijft. Daarmee evenaart hij Mathieu van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties