Renaat Schotte geeft de ongelofelijke reden waarom zo lang gewacht werd om de startplaats te wijzigen

Renaat Schotte geeft de ongelofelijke reden waarom zo lang gewacht werd om de startplaats te wijzigen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zestiende etappe van de Giro d'Italia zou vandaag in Livigno vertrekken. Dat gebeurde echter niet, door de slechte weersomstandigheden.

Alle renners lieten vanmorgen weten dat ze het niet zagen zitten om het parcours van de zestiende etappe van de Giro d’Italia te rijden. Vooral de afdaling van de Umbrailpass vonden ze veel te gevaarlijk.

De organisatie werkte een alternatieve etappe uit, maar daar beslisten ze pas heel laat over. Er werd een nieuwe rit gemaakt van 121 kilometer, maar ook die moest vlak voor de voorziene start om 14 uur nog veranderd worden.

Vreemd dat de organisatie zo lang wachtte en dwars bleef liggen. Of toch niet? Renaat Schotte vertelt alvast bij Sporza wat de beweegredenen waren.

“Geld. Livigno heeft 400.000 euro neergeteld om de finish van eergisteren en de start van vandaag binnen te halen. Wanneer de Giro dat contract niet nakomt, moeten ze hier volgend jaar gratis een rit laten starten. Dat is natuurlijk een grote doorn in het oog van de organisatie.”

De organisatie probeerde de renners te overtuigen om in Livigno te starten, maar dat wilden ze niet. Om 14.25 uur zou nu echt gestart worden.

Het is niet de eerste keer dat de Giro etappes moet aanpassen door het slechte weer. Dat was ook vorig jaar nog het geval.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties