WK Veldrijden Dames 2023

De climax van het veldritseizoen vindt steevast plaats op het WK veldrijden. Ook het WK veldrijden bij de dames maakt daar onderdeel van uit. Wielerkrant houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het WK veldrijden bij de vrouwen

Opvolgster voor Marianne Vos

Het WK veldrijden 2023 bij de dames elite zal plaatsvinden op zaterdag 4 februari. De start wordt gegeven om 15u. Ongeveer drie kwartier of vijftig minuten later zullen we dan weten wie zich tot de nieuwe wereldkampioene veldrijden kroont en de opvolgster is van Marianne Vos. De Nederlandse veroverde in 2022 de wereldtitel in Fayetteville door haar landgenote Lucinda Brand te kloppen in een sprint met twee.

Nederlandse toppers strijden voor wereldtitel in eigen land

De wereldtop bij de vrouwen bestaat grotendeels uit Nederlandse rensters. Een extra pigment bij het WK veldrijden 2023 is dat het doorgaat in Nederland en al deze klepppers dus de kans krijgen om wereldkampioene te worden in eigen land. Alle toppers die dromen van een podiumplaats met bijhorende WK-medaille of meer mogen dus aan de start verwacht worden in Hoogerheide.

Selecties bondscoaches

In aanloop naar het WK maken de bondscoaches van de verschillende landen hun selecties bekend voor de vrouwenwedstrijd. Bij België en Nederland zijn dat respectievelijk Sven Vanthourenhout en Gerben De Knegt, allebei ex-crossers. 

Laatste nieuws uit WK Dames 2023

Meer nieuws