Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen

Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen

Elk jaar gaat ook een Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen door. Wielerkrant houdt u op de hoogte over alle nieuws omtrent de Ronde, ook over de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen

Het concept is eenvoudig: één dag voor de profs de Ronde van Vlaanderen rijden, krijgen wielertoeristen de kans om zelf over het befaamde parcours te rijden. Dat maakt dat de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen dit jaar doorgaat op zaterdag 1 april. Het wordt ook wel de Ronde van Vlaanderen Cyclo genoemd en krijgt inmiddels ook de naam 'We Ride Flanders' mee.

De 'Van der Poel-experience'

Duizenden wielerfanaten komen daar op af om in een leuke sfeer over de bekende kasseistroken en hellingen te dokkeren. Zo kunnen ze zelf een klein beetje ervaren wat pakweg een Mathieu van der Poel (tweevoudig Ronde-winnaar) of andere kleppers voelen tijdens de koers.

Er kan gekozen worden tussen vier verschillende afstanden: 75 kilometer, 144 kilometer, 177 kilometer of 242 kilometer. De langste afstand start dit jaar vanuit Brugge. Voor de drie andere afstanden, ligt de start en aankomst in Oudenaarde. Wie mee wil doen, dient zich wel vooraf in te schrijven en daar staat een bepaald bedrag tegenover.

Vier categorieën

Hoe groot dat bedrag is, hangt af van de categorie. Per afstand worden de deelnemers nog eens in vier categorieën ingedeeld: Early Bird, de Ontsnapping, de Achtervolgers en Het peloton. Afhankelijk van op welk tijdstip je vertrekt. Er wordt ook nog eens een waardeborg van 10 euro toegevoegd voor het gebruik van een kaderplaatje dat voorzien is van een chip. Het is mogelijk om je individueel in te schrijven, maar ook om te opteren voor een groepsinschrijving. Alle deelnemers worden voorzien van een deelnamepakket.

De wielertoeristen wagen zich dus op de gekende hellingen als de Marriaborrestraat, Oude Kwaremont, Paterberg en nog veel meer. Hoeveel hoogtemeters ze overbruggen, hangt af van welke afstand ze rijden. Een afstand van 75 kilometer komt overeen met 973 hoogtemeters, een afstand van 144 kilometer met 1929 hoogtemeters. Wie 177 kilometers rijdt, legt 2338 hoogtemeters af. De langste afstand van 242 kilometer staat het gelijk met het overbruggen van 2536 hoogtemeters. 

 Uitslag