Lotto Soudal met twee Belgische speerpunten naar Tirreno-Adriatico

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal met twee Belgische speerpunten naar Tirreno-Adriatico
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tirreno-Adriatico gaat woensdag van start met een ploegentijdrit. Lotto Soudal rekent in de editie van dit jaar op Tiesj Benoot, de nummer van vorig seizoen, en Tim Wellens.

Het feit dat er geen echte bergrit en geen aankomst bergop geprogrammeerd staat, speelt volgens ploegleider Bart Leysen in het voordeel van zijn ploeg. "De podiumkandidaten voor de Grote Rondes zijn dit jaar zeker niet in het voordeel. Met Tiesj Benoot en Tim Wellens hebben wij bij Lotto Soudal twee ijzers in het vuur", klinkt het. 

Normaal gezien rijdt Wellens altijd Parijs-Nice, maar dit jaar verkoos de Truienaar de Italiaanse rittenkoers. Benoot eindigde vorig jaar dan weer nipt naast het podium in de Tirreno. "Vorig jaar finishte Tiesj als vierde in het algemeen klassement en hij heeft ook al in het verleden verschillende keren getoond goed uit de voeten te kunnen op lastige aankomsten", weet Leysen. 

Eerste opdracht Campenaerts

En natuurlijk is het ook uitkijken naar Victor Campenaerts. De in Winksele wonende Antwerpenaar rijdt zijn eerste koers van het jaar en is in volle voorbereiding op het werelduurrecord in Mexico. De afsluitende etappe wordt met een tijdrit - wel maar één van 10,1 kilometer - een kolfje naar zijn hand. 

De selectie van Lotto Soudal voor Tirreno-Adriatico: Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Carl Fredrik Hagen, Jens Keukeleire, Tomasz Marczynski, Tosh Van der Sande en Tim Wellens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties