🎥 Opnieuw in de fout: Dylan Groenewegen krijgt weer de wind van voren na wangedrag

🎥 Opnieuw in de fout: Dylan Groenewegen krijgt weer de wind van voren na wangedrag
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlander Dylan Groenewegen heeft niet de beste reputatie in het peloton als het om massasprints gaat. In de Ronde van Hongarije komt hij opnieuw onder vuur.

In de aanloop naar de sprint van de tweede etappe van de Ronde van Hongarije liet Dylan Groenewegen opnieuw van zich spreken met een incident. De Nederlander vocht een duel uit met de Australiër Sam Welsford. 

De leider in de Ronde van Hongarije moest stoppen met trappen en kwam pas als 115de binnen. Groenewegen kon wel doorrijden en meedoen aan de sprint, maar werd geklopt door de Brit Mark Cavendish. 

Groenewegen op de bon en krijgt veel kritiek

Groenewegen heeft sinds 2020 niet meer de beste reputatie in het peloton. Toen duwde hij zijn landgenoot Fabio Jakobsen in de dranghekken. Jakobsen maakte een doodsmak en kroop door het oog van de naald. 

Voor zijn actie werd Groenewegen niet gekwalificeerd, maar hij kreeg van de UCI wel een straf. Hij kreeg een boete van 200 Zwitserse frank, 20% straf in het puntenklassement en 10 seconden straftijd in het algemeen klassement. 

Hoewel ook Welsford met de schouder duwde, moest Groenewegen het op sociale media stevig ontgelden. De Nederlander wordt vooral verweten dat hij na zijn schorsing na de val van Jakobsen niets geleerd zou hebben. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties