"Oliver Naesen is een fantastische kerel, maar bepaalde toppers kijken echt op ons neer: 'Wat komt die hier doen?'"

Redactie
| 4 reacties
"Oliver Naesen is een fantastische kerel, maar bepaalde toppers kijken echt op ons neer: 'Wat komt die hier doen?'"
Foto: © SC

Er zullen op het BK heel wat meer deelnemers dan de voorbije edities aan de start staan. Dat heeft er alles mee te maken dat ook de renners van de continentale ploegen starten. Zo wil Alexander Maes van Tarteletto-Isorex zich graag bewijzen.

"Ik hoop dat ik mij kan tonen in Binche", opent Maes in Het Nieuwsblad. "Jammer genoeg ben ik de laatste weken een paar keer gevallen. Ik zou graag in de vroege vlucht zitten. Want ik geef toe, na 200 km zal het beste er toch van af zijn."

Maes zelf was ooit stagiair bij Wanty Groupe-Gobert en Katusha. Via een kleinere ploeg timmert hij aan de weg naar boven. "Maar het is nu niet dat ik mij per se wil bewijzen op het BK, dat ik daar mij wil tonen aan andere teams. Ik wil mij het hele jaar inzetten voor mijn ploeg. Maar op het BK rij je wel mee met de beste Belgische coureurs. Ik rij heel het jaar door tussen profs maar nu zijn echt alle toppers daar."

Naesen

Belgisch kampioen Oliver Naesen, die zelf bij het kleinere Cibel-Cebon reed, weet dat er enkele goede renners bij die continentale ploegen rijden. Maes zelf hoort het graag. "Moest ik met Naesen in een groep zitten, dat zou fantastisch zijn."

"Oliver is ook een fantastische kerel, die met ons praat. Hij toont respect voor renners uit een kleinere ploeg. Er zijn er veel anderen hoor. Ik ga geen namen noemen, maar bepaalde toppers kijken echt op ons neer. Je ziet ze denken: wat komt die hier doen? Alleen als er een camera op hen gericht is, zijn ze vriendelijk", aldus de renner van het bescheiden Tarteletto-Isorex. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties