Outsider Wout Van Aert heeft na Elfstedenronde één wens voor het BK

Redactie
| 13 reacties
Outsider Wout Van Aert heeft na Elfstedenronde één wens voor het BK
Foto: © photonews

Hoewel hij nog niet lang opnieuw aan het koersen is, kan men op het BK Wout Van Aert maar beter in de gaten houden. Al hoopt de wereldkampioen veldrijden vooral dat hij net als in de Elfstedenronde geen materiaalpech heeft.

Van Aert was op weg naar een straf resultaat in de Elfstedenronde van een week geleden. Een lekke band gooide echter roet in het eten. "Ik hoop gespaard te blijven van materiaalpech", vertelde hij voor de start in Het Nieuwsblad. "Het is vandaag een ander peloton, er zijn veel meer grote namen."

'Kans grijpen'

"Ik heb nu al een paar BK’s mogen meedoen en het is altijd een speciale koers. Het is een kans die we moeten grijpen, ik heb goede benen en ga zeker mijn best doen."

Van Aert heeft het parcours zaterdag al verkend. "Gisterenochtend hebben we twee rondjes gereden met de ploeg. Dat is altijd goed om te doen, voor het geval er iets gebeurt in de eerste fase van de koers. We zijn met tien man, een mooi blok dus. Ikzelf, Tim Merlier en Sean De Bie kunnen een finale rijden, dus we zullen zien wat er mogelijk is", besluit de renners van Veranda's Willems-Crelan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties