Yves Lampaert speelt overtal van Quick-Step Floors uit en kroont zich tot Belgisch kampioen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Yves Lampaert speelt overtal van Quick-Step Floors uit en kroont zich tot Belgisch kampioen
Foto: © photonews

Nee, niet Greg Van Avermaet of Philippe Gilbert, maar wel Yves Lampaert heeft zich tot Belgisch kampioen gekroond. De West-Vlaming speelde in de finale het overwicht van Quick-Step uit. Philippe Gilbert werd tweede, Jasper Stuyven derde.

In en rond het Waalse Binche werd vandaag bepaald wie er Belgisch kampioen zou worden. De renners moesten 223 kilometer afleggen op een parcours met een Vlaams karakter en een licht hellende kasseistrook in de laatste meters, waardoor Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert meer dan ooit een favorietenstatus kregen toegedicht. 

Het was een razensnel openingsuur, waarbij niemand echt kon wegrijden uit het peloton. Op circa 100 kilometer van de streep ging er dan toch een ruime groep vandoor. Daarbij onder meer kersvers Belgisch kampioen tijdrijden Victor Campenaerts, Jasper De Buyst en Yves Lampaert. Maar in volle finale kwamen nog enkele namen zoals Benoot, Vanmarcke en Stuyven aansluiten.

Quick-Step dominant

Lampaert, Vanmarcke, Gilbert en Aimée De Gendt probeerden het in de slotronde, maar Serry en Benoot kwamen later nog aansluiten. Drie renners van Quick-Step Floors, waardoor de ploeg van Lefevere het overwicht probeerde uit te spelen. 

Gilbert, Lampaert en Stuyven kregen enkele kilometers voor het einde dan toch een (beslissend) gaatje. Stuyven zat in een hopeloze situatie met twee renners van Quick-Step. De Leuvenaar reageerde niet op de aanval van Lampaert en niemand zag de West-Vlaamse hardrijder nog terug. Lampaert triomfeerde en spoelde zijn ontgoocheling van afgelopen donderdag door. Gilbert werd tweede, Stuyven derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties