Van vrijdag tot zondag ook aangeduid in de agenda van Mathieu van der Poel

Van vrijdag tot zondag ook aangeduid in de agenda van Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend zal Alpecin-Fenix debuteren in de Giro. Zonder Mathieu van der Poel, want die heeft dit weekend zo zijn eigen afspraak waar hij waarde aan hecht. Dan gaat Van der Poel immers zijn eerste grote mountainbikewedstrijd van het jaar rijden.

Mathieu van der Poel sloot zijn voorjaar op de weg af in de Ronde van Vlaanderen. Waar anderen nog doorgingen tot de Ardennenklassiekers, begon Van der Poel zich voor te bereiden op de mountainbikewedstrijden. Die heeft hij al lange tijd moeten missen.

Dit weekend staat zijn eerste grote afspraak van het jaar op de mountainbike op het programma: de Wereldbekermanche in Albstadt. Daar zal Van der Poel zich in bekend gezelschap bevinden. In totaal doen liefst zeven renners of rensters mee in Albstadt.

Onder meer Marcel Meisen, Ceylin del Carmen Alvarado en Puck Pieterse stappen immers ook op de mountainbike. Vrijdag gaat de shorttrack door voor mannen en vrouwen. Zaterdag staat de cross-country voor de U23 op het programma. Zondag strijden de mannen en vrouwen elite er dan voor in de cross-country.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties