Wielerbond tevreden over BK, vraagtekens bij doorgaan van WK

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Wielerbond tevreden over BK, vraagtekens bij doorgaan van WK
Foto: © photonews

De Belgische wielerbond is tevreden over het BK in Middelkerke, al blijft de afwezigheid van publiek een jammerlijke zaak.

"We zijn blij dat het BK gereden is voor alle categorieën", laat Tom Van Damme, voorzitter van de Belgische wielerbond, horen. "Vooral voor de jeugd en voor de vrouwen is dat heel belangrijk. Sportief was het een succes, maar het blijft jammer dat er hier geen publiek was."

Over het WK is nog geen duidelijkheid. "Vanuit de UCI hebben wij nog niets vernomen", vertelt Van Damme nog. "Ik heb al geprobeerd om contact op te nemen met de sportcoördinator, maar dat is nog niet gelukt. Op dit moment ga ik ervan uit dat het WK zal doorgaan."

Veel renners lijken af te haken voor het WK. "Omikron raast niet alleen door de VS, maar door de hele wereld. Ik denk dat het voor heel wat landen moeilijk zal zijn om een volwaardige delegatie af te vaardigen. Daarnaast zal onze medische staf de situatie ook heel goed opvolgen om te kijken of we in alle veiligheid kunnen afreizen."

"Of er een plan B is, weet ik niet. Ik weet wel dat er vorig jaar in Oostende pas heel laat beslist is om het WK voor de jeugd te schrappen. Pas 10 dagen op voorhand. Ik hoop dat de UCI dat nu sneller zal doen, voor alle landen hun tickets geboekt hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties