🎥 Simon Clarke wint kasseienrit, Wout Van Aert blijft in het geel, Tadej Pogacar is de morele winnaar
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

Wout Van Aert behoudt zijn gele trui, Simon Clarke wint de kasseienrit in de Tour en Tadej Pogacar is de morele winnaar van de dag

🎥 Simon Clarke wint kasseienrit, Wout Van Aert blijft in het geel, Tadej Pogacar is de morele winnaar
Foto: © photonews

Simon Clarke heeft de 5e rit in de Tour gewonnen. Hij zat mee in de vroege vlucht. Bij de favorieten vielen verschillende slachtoffers. Wout Van Aert blijft leider.

De 5e rit naar Arenberg zal nog lang bijblijven. Verschillende favorieten vielen weg. Ben O'Connor moest van wiel veranderen. Jonas Vingegaard had een nieuwe fiets nodig. Primoz Roglic viel over een strobaal. Daardoor liet Wout Van Aert zich afzakken. 

In wat nog overbleef van het peloton vielen Jasper Stuyven en Tadej Pogacar aan, maar ze konden niet meer bij de vroege vlucht geraken. 

Simon Clarke, Neilson Powless, Taco van der Hoorn en Edvald Boasson Hagen bleven over uit de vroege vlucht. Powless viel bij het ingaan van de slotkilometer aan, maar hij werd nog bijgehaald. Het was een fotofinish tussen van der Hoorn en Clarke. Die duidde Clarke aan als winnaar.

In de achtergrond kwamen Stuyven en Pogacar aan op 51 seconden. Het spurtende peloton met Van Aert en Vingegaard volgden op 1'04". Jasper Philipsen won die spurt. Roglic kwam binnen op 2'59". O'Connor volgde op 4'12". 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties