Drama voor Tom Pidcock? Hele Vlaamse voorjaar komt mogelijk in gevaar

Drama voor Tom Pidcock? Hele Vlaamse voorjaar komt mogelijk in gevaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Pidcock start zaterdag niet in Milaan-Sanremo door een lichte hersenschudding die hij in Tirreno-Adriatico opliep. De Brit heeft nu ook gereageerd op zijn forfait voor het eerste Monument.

"Het is heel erg balen dat ik Milaan-Sanremo moet missen. Het is een koers waar ik van hou en ik keek er echt naar uit om er dit jaar te rijden", schrijft Pidcock op zijn sociale media. 

In samenspraak met zijn ploegdokters moet de Brit nu rusten. "Ik heb na mijn crash in de Tirreno nauw contact met ze gehad, om ervoor te zorgen dat mijn gezondheid topprioriteit heeft. Dat betekent dat ik na het stoten van mijn hoofd enige tijd zal moeten rusten en herstellen."

Voorjaar in gevaar?

Enkele dagen geleden nog maar stelde British Cycling zijn nieuwe richtlijnen voor waarin het stelt dat een renner na een hersenschudding minstens 21 dagen uit competitie moet blijven. 

Naast Milaan-Sanremo zou Pidcock daardoor ook Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen missen. De E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem stonden sowieso niet op zijn programma. De Brit zou dan moeten mikken op de Ardennen klassiekers. Afwachten wat ze bij zijn ploeg beslissen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties