Topfavoriet Tadej Pogačar voor Milaan-Sanremo: "Voor mij is dat gewoon het doel"

Topfavoriet Tadej Pogačar voor Milaan-Sanremo: "Voor mij is dat gewoon het doel"
Foto: © photonews

Na zijn demonstratie in Parijs-Nice wordt Tadej Pogačar als de grote favoriet voor Milaan-Sanremo gezien. Maar de Sloveen schuift die favorietenrol toch wat van zich af.

Tadej Pogačar is momenteel de zegekoning van 2023. Na amper 13 koersdagen zit de Sloveen al een 9 overwinningen. Zaterdag kan daar in Milaan-Sanremo dus een tiende bijkomen. 

Want Pogacar wordt door velen naar voor geschoven als de grote favoriet voor het eerste Monument van het jaar. Maar zelf ziet hij dat niet zo. "Ik ben niet de topfavoriet. Er zijn veel favorieten, zeker als je ziet hoeveel scenario's er mogelijk zijn. Alles kan gebeuren", zegt hij bij HLN. 

"Ik wil proberen te verrassen. Er is geen perfecte strategie, maar we moeten als team zo fris mogelijk aan de Cipressa en de Poggio komen", zegt de Sloveen nog. 

Gewoon de beste zijn in de finale

Een grote andere favoriet noemen doet Pogačar niet. "Goh, het zijn er zo veel. Elke ploeg heeft een renner die kan winnen. Je moet gewoon de beste zijn in de finale, het maakt niet uit wie er bij is."

"Iedereen wil natuurlijk solo winnen, maar de adrenaline om na 300 kilometer te sprinten voor de zege is ook speciaal. Voor mij is het doel gewoon voor de overwinning strijden", zei Pogačar nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties