Wie pakt uit in het eerste Monument, Milaan-Sanremo? "Dezelfde naam keert altijd terug"
Jeroen Deheegher
| 0 reacties
Wie pakt uit in het eerste Monument, Milaan-Sanremo? "Dezelfde naam keert altijd terug"
Foto: © photonews

Zaterdag staat met Milaan-Sanremo het eerste Monument van het wielervoorjaar op het programma. Wie pakt uit? Jose De Cauwer en Karl Vannieuwkerke komen altijd bij dezelfde man uit.

Milaan-Sanremo is vaak een moeilijk te voorspellen koers. Door de heel lange aanloop, van meer dan 200 kilometer, is het vaak wachten op de Cipressa om spektakel te krijgen. 

Dit jaar lijkt Tadej Pogačar de topfavoriet voor Milaan-Sanremo door zijn impressionante prestatie in Parijs-Nice. Ook José De Cauwer en Karl Vannieuwkerke komen in verschillende scenario's bij de Sloveen uit. 

"Altijd maar weer diezelfde naam die terugkeert", zegt Vannieuwkerke bij Sporza. "Je kunt moeilijk iemand van onder een steen gaan halen en zeggen: "Die gaat het nu doen", zegt De Cauwer. 

Of toch een verrassende naam?

Maar verrassende namen zoals Mohoric vorig jaar of Jasper Stuyven in 2021 kunnen toch nog altijd de overwinning pakken. "Er zijn wel atypische renners, zoals Stuyven, en misschien nog anderen die zich de voorbije wedstrijden wat weggestopt hebben. Ik ben benieuwd, dat maakt het altijd zo mooi", zegt De Cauwer nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties