Tadej Pogačar maakt favorietenrol helemaal waar in de Amstel Gold Race met solo, revelatie weer tweede

Tadej Pogačar maakt favorietenrol helemaal waar in de Amstel Gold Race met solo, revelatie weer tweede
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogačar was vooraf de topfavoriet voor de Amstel Gold Race en heeft het ook helemaal waargemaakt. De Sloveen liet zijn laatste medevluchters achter op iets minder dan 30 kilometer van de streep.

Zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert aan de start was Tadej Pogačar de uitgesproken favoriet voor de Amstel Gold Race. Al op meer dan 100 kilometer werd een kopgroep gegrepen en was alles te herdoen. 

Op zo'n 90 kilometer van de meet viel Gianni Vermeersch aan en die kreeg heel wat mooie namen met zich mee. Onder meer Pogačar, Pidcock, Healy, Lutsenko, Van Tricht en Van Gils schoven mee. 

Jumbo-Visma en Bahrain-Victorious waren niet mee en zetten de achtervolging in, maar helemaal voorin geraakten ze nooit meer. Pogačar leek wel te sukkelen met de fiets en wisselde ook onderaan de Kruisberg. 

Pogačar maakt favorietenrol waar

Pogačar kwam voor het einde van de beklimming echter alweer aansluiten en dunde de kopgroep een eerste keer uit op de Eyserbosweg. Enkel Pidcock en Healy konden nog volgen. Op de Keutenberg versnelde Pogačar nog een keer en daar kraakten Pidcock en Healy definitief. Nog 28 kilometer alleen voor de Sloveen. 

Pogačar reed steeds verder weg van de twee Healy liet Pidcock zelfs nog achter. Pogačar zette uiteindelijk Healy op 38 seconden, Pidcock kon nog net Kron en Lutsenko afhouden voor plek drie op 2:14. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties