🎥 Voorjaarsrevelatie voert in de Giro een straffe solo op, tikje voor Remco Evenepoel

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
🎥 Voorjaarsrevelatie voert in de Giro een straffe solo op, tikje voor Remco Evenepoel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ben Healy heeft de 8e rit in de Giro gewonnen. Hij won na een straffe solo van meer dan 50 km. Achter hem viel Primoz Roglic aan. Remco Evenepoel kon hem niet volgen en verloor 14 seconden op de Sloveen.

Vooraf werd de 8e rit bestempeld als een goede kans voor de vluchters. In het begin van de etappe was er dan ook een spervuur aan aanvallen. Na heel wat pogingen ontstond uiteindelijk een kopgroep van 13 renners. Daarbij zaten onder meer Oscar Riesebeek, Ben Healy en Warren Barguil. 

De kopgroep kreeg zo'n 5 minuten voorsprong en samen reden ze naar de zware finale. Op de 1e passage van I Cappuccini vertrok Ben Healy. Niemand kon hem volgen en zo begon hij aan een solo van meer dan 50 km. Hij nam snel een grote voorsprong op de anderen. 

Ook het peloton kon Healy niet bedreigen. Hij breidde alsmaar verder uit, terwijl ze in het peloton ook niet stilzaten. De revelatie van de klimklassiekers won zo met overmacht in de Fossombrone. Achter hem sprintte Derek Gee op zo'n 2 minuten naar de 2e plaats. Filippo Zana werd 3e. 

In het peloton nam INEOS Grenadiers na de controle van Team DSM het commando over. Ze legden een stevig tempo op en dunden het peloton uit.

Daarna nam Jumbo-Visma het over. Op de laatste keer I Cappuccini viel Primoz Roglic aan. Remco Evenepoel kon niet volgen en zag Geraint Thomas en Tao Geoghegan Hart de oversteek maken.

In de afdaling reden ook Joao Almeida en Damiano Caruso van Evenepoel weg, maar de wereldkampioen kon hen weer bijhalen. Uiteindelijk verloor hij 14 seconden. Andreas Leknessund behield het roze. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties