De windstilte onder de favorieten in de Giro: "Die zou wel gedurfd hebben"

De windstilte onder de favorieten in de Giro: "Die zou wel gedurfd hebben"
Foto: © photonews

Onder de favorieten was het windstilte op de Gran Sasso. Volgens José De Cauwer hadden ze allemaal schrik van Remco Evenepoel, terwijl Tadej Pogacar wel zou gedurfd hebben.

De lange slotklim aan het einde van rit 7 in de Giro baarde een muis. Hij ging meer dan 40 km bijna de hele tijd bergop, maar niemand van de favorieten viel aan. De felle tegenwind was de boosdoener. 

José De Cauwer zag bij Sporza nog een andere reden. "Het lijkt wel of ze schrik van Remco Evenepoel hebben. Misschien kunnen ze het wel als ploeg doen, maar bij INEOS Grenadiers en UAE wachten ze precies liever."

"En ze hebben schrik voor wat nog komt, vooral die 3e week dan", ging De Cauwer verder. "Maar zijn al die renners dan wel zo zeker dat ze tijd zullen terugpakken? Ik had toch wel verwacht dat de mannen van de 2e lijn zouden geprobeerd hebben om korterbij te komen, maar blijkbaar legden de kopmannen alles stil."

"We missen ook de koersmentaliteit van het voorjaar. Iemand als een Tadej Pogacar had er wel vuur ingebracht. Die durft wel", besloot De Cauwer

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties