Wat een sprookje! Tweelingbroers Yates rijden koppeltijdrit, Adam Yates pakt de eerste gele trui, Pogacar derde

Wat een sprookje! Tweelingbroers Yates rijden koppeltijdrit, Adam Yates pakt de eerste gele trui, Pogacar derde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour de France is met een sprookje begonnen. De broers Yates reden samen weg en uiteindelijk pakte Adam Yates de ritzege en de gele trui.

De favorieten hebben meteen voor vuurwerk gezorgd in de eerste etappe van de Tour. Het peloton speelde wat kat en muis met een kopgroep van vijf en al op 50 kilometer van de streep werden ze al gegrepen. 

Op de voorlaatste beklimming van de dag, de Côte de Vivero (4,3 km aan 7%) trok Mikkel Bjerg (een ploegmaat van Pogacar) stevig door en zorgde voor uitdunning in het peloton. Nadat Bjerg van kop ging, zakte het tempo toch wat. In de afdaling vielen Mas en Carapaz. Mas gaf op, Carapaz beet door en kwam toch aan. 

Daarna ging het naar de Côte de Pike, waar Pogacar en Vingegaard plots samen weg waren met de Fransman Lafay. De twee kemphanen wilden echter niet doorrijden en de rest van de favorieten kwam nog terug. Van Van der Poel, Alaphilippe en Pidcock was er geen sprake meer. 

Koppeltijdrit

Plots ging Adam Yates ervan door in de afdaling, zijn broer Simon Yates kwam aansluiten en de tweelingbroers reden samen naar de streep. Jumbo-Visma probeerde nog voor Wout van Aert, maar kwamen niet dichter bij de twee. 

In de laatste 500 meter reed Adam op kousenvoeten weg van zijn broer Simon en hij pakte op mooie wijze de eerste gele trui in Bilbao. Zijn broer Simon werd tweede, Tadej Pogacar derde. 

Results powered by FirstCycling.com

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties