Tadej Pogacar "voelt een momentum" in de Tour én bevestigt zijn deelname aan een Natourcriterium in België

Tadej Pogacar "voelt een momentum" in de Tour én bevestigt zijn deelname aan een Natourcriterium in België
Foto: © photonews

Tadej Pogacar knabbelde de laatste dagen voor de rustdag aan zijn achterstand op Jonas Vingegaard. De Sloveen ziet zichzelf ook beter worden in de rest van de Tour.

Pogacar zag een voorsprong van 11 seconden in het klassement veranderen in een achterstand van 53 seconden en nu staat hij op de rustdag op 17 seconden van zijn grote concurrent Jonas Vingegaard. 

"Ik voel wel dat er een soort momentum is. Maar ik voel me vooral goed", zei Pogacar op een online persmoment op de rustdag. De Sloveen denkt ook dat hij naarmate de Tour vordert ook beter zal worden na zijn verstoorde voorbereiding. 

"Je weet het nooit zeker, maar normaal zou ik beter moeten worden richting het laatste deel." De Alpen staan nog op het programma en die zouden Vingegaard beter moeten liggen. "Dat zal in de koers zelf moeten blijken. Ik hou alleszins van de ritten in de Alpen, ik ben ze ook al gaan verkennen", zei Pogacar nog. 

NaTourCriterium Aalst

Op 24 juli, de dag nadat de Tour aankomt in Parijs, zal Pogacar ook aan de start komen in het NaTourCriterium van Aalst, dat bevestigt organisator Johny Van den Borre bij HLN. "Het wordt nochtans elk jaar moeilijker en moeilijker om de grote namen te lokken."

Van den Borre droomt er ook van om Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard, Jasper Philipsen en nog heel wat andere Belgen uit de Tour aan de start te krijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties