Tom Dumoulin kritisch voor Jonas Vingegaard: "Ik snap het niet helemaal"

Tom Dumoulin kritisch voor Jonas Vingegaard: "Ik snap het niet helemaal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard geraakten ook in de laatste bergrit niet van elkaar af. Tom Dumoulin stelt zich er vragen bij.

Tadej Pogacar versnelde op de laatste beklimming in deze Tour, de Col du Platzerwasel, maar kreeg Jonas Vingegaard niet uit het wiel. Maar overnemen deed Vingegaard niet, waardoor Felix Gall kon terugkeren en die bepaalde het tempo dan. 

Tom Dumoulin begreep er niets van. "Pogacar viel aan en Vingegaard ging mee en ik dacht: we gaan koersen voor de overwinning. Vingegaard zijn enige kans om te winnen was om Pogacar te lossen. Maar dat deed hij niet. Ze bleven naar elkaar kijken en gingen zelfs af en toe stilstaan op de klim", zei hij bij NOS. 

Vreemde tactieken

"Ze speelden precies hetzelfde spel als toen het nog om de secondes ging in de tweede week. Waarom viel Vingegaard niet aan? Hij wil die Tour toch ook extra glans geven door hier die rit te winnen. Ik begreep het niet helemaal."

"Ik snapte die tactieken in de finale niet. Het was een spectaculaire rit met een heel raar einde, waarin Pogacar aan het langste eind trekt. Je weet dat als je met een groepje klimmers naar de finish rijdt, Pogacar altijd gaat winnen", zei Dumoulin nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties