Michel Wuyts is fel onder de indruk van Remco Evenepoel: "Dit wordt zijn rol in de rest van de Vuelta"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Michel Wuyts is fel onder de indruk van Remco Evenepoel: "Dit wordt zijn rol in de rest van de Vuelta"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel heeft met een stevig nummer in de Vuelta uitgepakt. Ook Michel Wuyts was diep onder de indruk en volgens hem zal Evenepoel bepalen wie de Vuelta wint.

Via de vroege vlucht reed Remco Evenepoel richting zijn 2e ritzege in de Vuelta. Hij reed de rest op minuten en reed solo naar de zege. Zo rechtte hij al een dag na zijn offday de rug. 

Iedereen was fel onder de indruk van de prestatie van Evenepoel, ook Michel Wuyts. "Dat hij zo snel zou toeslaan, had ik niet gedacht", vertelde Wuyts aan Het Laatste Nieuws

"Maar zo gaat dat met grote kampioenen", ging Wuyts verder. "Zij gaan in ontreddering slapen en wenen van verdriet. Tegelijk beramen ze ‘s nachts een plan en gaan ze dat onmiddellijk uitvoeren. Ik neem er mijn hoed voor af en het vergt bijzonder veel karakter om dat klaar te spelen."

Wuyts heeft ook nog een specifieke rol voor Evenepoel: "Ik zie hem nog meer ritzeges boeken. Er zijn nog 4 aankomsten bergop. Dus dat moet wel lukken. Ook kan hij bepalen wie de Vuelta wint en zelfs wie op het podium zal eindigen. Voor de anderen wordt hij een factor waar de anderen rekening mee moeten houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties