Remco Evenepoel maakt er opnieuw een duidelijk doel van: "Dat moet"

Remco Evenepoel maakt er opnieuw een duidelijk doel van: "Dat moet"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel heeft dinsdag zoals voorspeld veel tijd verloren in het klassement. Maar woensdag gaat hij opnieuw vol voor de winst.

Remco Evenepoel kwam dinsdag als derde laatste binnen, op iets meer dan 14 minuten van winnaar Jonas Vingegaard. Doordat er op de slotklim slechts 5 punten te rapen vielen voor het bergklassement, was het voor Evenepoel niet gunstig om mee te strijden voor de zege. 

Woensdag is dat echter anders. Er zijn eerst twee beklimmingen van eerste categorie, waar telkens 10 punten te verdienen vallen, dan volgt er nog de Angliru. Op die mythische beklimmingen liggen er nog eens 15 punten te rapen. 

Evenepoel zal dus opnieuw aanvallen. "Dat moet, want ik moet punten sprokkelen voor het bergklassement. Voor de Angliru liggen ook nog twee cols van eerste categorie, die behoorlijk wat opleveren", zegt Evenepoel bij HLN. 

En Evenepoel weet ook wat er hem te wachten staat en wil dus voor zijn derde ritzege gaan in deze Vuelta. "Ik heb de etappe verkend en weet dus wat me te wachten staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties