Wordt Strade Bianche het zesde monument? Stevige verandering op komst bij Italiaanse klassieker

Wordt Strade Bianche het zesde monument? Stevige verandering op komst bij Italiaanse klassieker
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondertussen is ook het wegseizoen opnieuw van start gegaan. Over iets meer dan een maand staat de Strade Bianche al op het programma.

Het openingsweekend met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne is traditioneel de opener van het voorjaar. Op 2 maart, de eerste zaterdag van de maand, staat dan de Strade Bianche op het programma. 

De koers wint ieder jaar aan belangrijkheid, de roep om er het zesde monument van te maken, wordt ieder jaar groter. Ook de erelijst wordt ieder jaar indrukwekkender. Pidcock, Pogacar, Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe zijn de laatste vijf winnaars. 

Magische grens van 200 kilometer overschreden

De twee grootste beperkingen van de Strade Bianche om een monument te worden, zijn de historie en ook de afstand. Dat laatste wordt dit jaar al aangepakt, met een uitbreiding van 184 kilometer naar meer dan 200 kilometer, dat meldt HLN. 

In plaats van elf grindstroken met een totaal van 63 onverharde kilometers krijgt het peloton vijftien grindstroken met een totaal van meer dan 70 onverharde kilometers voor de wielen. Pogacar en co weten dus waaraan ze zich mogen verwachten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties