Boerenprotesten tijdens het Vlaamse openingsweekend? Organisatoren zeggen hoe het wel kan

Boerenprotesten tijdens het Vlaamse openingsweekend? Organisatoren zeggen hoe het wel kan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne staan voor de deur, maar de boerenprotesten loeren nog om de hoek. Al wordt er niet gevreesd voor acties.

De boerenprotesten waren de voorbije weken hevig en ook de koers ondervond er al de gevolgen van. In Spanje werden zelfs vier van de vijf ritten van de Ruta del Sol geschrapt door de protesten van landbouwers. 

Komend weekend staan de eerste Vlaamse koersen op het programma, is er vrees dat er ook hier weer acties zullen zijn? De organisaties van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne staan dan ook in contact met de politie. 

Geen acties verwacht

"We hebben op dit moment geen weet van geplande acties”, zegt parcoursverantwoordelijke Wim Van Herreweghe van Flanders Classics bij HLN. Als er acties zouden komen, dan weten ze dat wel altijd maar op het laatste moment. 

In het verleden waren er al acties langs het parcours van Vlaamse koersen, zoals bijvoorbeeld tijdens Gent-Wevelgem of de Ronde van Vlaanderen. "Dat heeft nog nooit voor problemen gezorgd", zegt Van Herreweghe nog. 

"Het kan natuurlijk wel dat tractoren worden opgesteld en vlaggen worden gespannen langs het parcours. Daar is helemaal niets mis mee", stelt koersdirecteur Peter Debaveye van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties