Prachtig: jonge Belg slaat dubbelslag in UAE Tour op verschroeiende slotklim

Prachtig: jonge Belg slaat dubbelslag in UAE Tour op verschroeiende slotklim
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de UAE Tour stond op zondag de zevende en laatste rit op het programma. Een zware, met aankomst op de gevreesde Jebel Hafeet. En daar was het uiteindelijk Belgisch ritsucces én meteen ook een unieke dubbelslag. Sterk werk van de jonge Lennert Van Eetvelt.

Rit 7 begon met een vlakke aanloop vanuit Al Ain Bait Mohammed Bin Khalifa, maar de aankomst lag zoals elk jaar op de gevreesde Jebel Hafeet. Dat is een - zeker naar de normen van de Verenigde Arabische Emiraten - zeer zware klim.

Op die slotklim ging een elitegroepje tegen elkaar strijden voor de ritzege. Een paar kilometer van het einde was het de 22-jarige Lennert Van Eetvelt die de rest van de favorieten deed verstommen met een flinke aanval.

Dubbelslag: ook eindwinst voor Van Eetvelt

Hij hield al bij al makkelijk stand en won uiteindelijk met liefst 22 seconden voorsprong op Pello Bilbao en Ben O'Connor. Ilan Van Wilder werd knap zevende op 27 seconden en deed zo ook opnieuw van zich spreken.

De 22 seconden waren voor Van Eetvelt ook net voldoende om in het eindklassement ook de primus te worden, voor O'Connor en Bilbao. Ilan Van Wilder werd ook knap vierde in het eindklassement. Groot succes voor Lotto Dstny met de eindwinst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties