📷 Is dit hoe de drastische aanpassing voor het Bos van Wallers er gaat uitzien?

📷 Is dit hoe de drastische aanpassing voor het Bos van Wallers er gaat uitzien?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het speculeren kan stoppen, de chicane voor het Bos van Wallers komt er in Parijs-Roubaix. De lokale autoriteiten hebben hun goedkeuring daarvoor gegeven.

Het Bos van Wallers is ieder jaar een cruciaal punt in Parijs-Roubaix. De renners beginnen meestal aan de strook aan 60 km/u, waardoor er vaak zware valpartijen zijn. Daar wilde de organisatie iets aan doen.

"Op vraag van de rennersvakbond en om veiligheidsredenen nemen we het oprijden van het Bos van Wallers onder handen", klinkt het bij de organisatie van Parijs-Roubaix op hun sociale media. 

"Het parcours zal vlak voor de ingang van de sector een chicane nemen om de snelheid waarmee de renners de sector oprijden te vertragen. Zo willen we het risico op valpartijen op de kasseien beperken."

Tom Boonen geen fan van chicane

Hoe de chicane er exact zal uitzien, zal de komende dagen nog duidelijk moeten worden. Op sociale media circuleren al voorbeelden van hoe de chicane er zou kunnen uitzien.

Tom Boonen sabelde de chicane al neer voor die officieel werd aangekondigd. "Dan rijden ze toch gewoon tegen die chicane? Dan ligt het het knelpunt gewoon daar in plaats van 500 meter verder", zei hij bij Wielerclub Wattage. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties