Strenge Tom Boonen wijst Lotte Kopecky terecht: "Hoe komt het zelfs in je op?"

Strenge Tom Boonen wijst Lotte Kopecky terecht: "Hoe komt het zelfs in je op?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een vreemd beeld tijdens de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Een paar kilometer voor de Koppenberg liet Lotte Kopecky zich helemaal uitzakken uit het peloton naar de volgwagen.

Kopecky ging onder meer een drinkbus en enkele gelletjes ophalen vijf kilometer voor de Koppenberg. Net op die Koppenberg zat Kopecky slecht gepositioneerd waardoor ze net als een heel deel van het peloton moest afstappen. 

Tom Boonen, zelf nog wereldkampioen geweest, begreep niet waarom Kopecky zelf naar de wagen ging. "Ik snap zelfs niet dat het in je opkomt om dat te doen", zegt Boonen bij Wielerclub Wattage. 

Hongerklop Kopecky in de Ronde van Vlaanderen?

"Je bent wereldkampioene en hebt al zoveel topkoersen gewonnen. Ik snap het gewoon niet", gaat Boonen verder. "Er rijden rensters genoeg rond haar die waarschijnlijk ook nog gellekes bij zich hebben."

Volgens Boonen hoeven dat zelfs geen teamgenotes te zijn, omdat er in het peloton vaak gelletjes onder elkaar worden uitgedeeld. Dat maakt het uitzakken van Kopecky nog merkwaardiger. 

Had Kopecky dan een hongerklop? "Ik denk dat ze het antwoord daarop zelf heeft gegeven door op zo'n belangrijk moment naar de volgauto te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties