Podiumkandidaat Tour de France moet nationaal kampioenschap aan zich laten voorbijgaan vanwege corona

Podiumkandidaat Tour de France moet nationaal kampioenschap aan zich laten voorbijgaan vanwege corona
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

David Gaudu zal er niet bij zijn op het Frans kampioenschap op de weg. De klimgeit is ziek en moet dan ook passen voor de race. Een week voor de start van de Tour de France is dat zeker niet ideaal te noemen.

David Gaudu wilde op het Frans kampioenschap mogelijk graag al eens de benen testen met oog op de Tour de France, waar hij ook als kopman voor het klassement naartoe zal gaan voor zijn team Groupama-FDJ.

De 27-jarige klimmer legde echter een positieve coronatest af en past daardoor ook meteen voor het Frans kampioenschap. Gaudu wil geen enkel risico nemen, net omdat de Tour de France er al zo snel aankomt voor de renner.

Gaudu
© photonews

Op de sociale media van Groupama-FDJ klinkt het dat de voorbereiding op de Tour de France in ieder geval 'gewoon' verder gaat en dat de start van de Tour de France niet in het gedrang komt voor de Franse kopman van de ploeg.

Nog geen topseizoen voor Gaudu

Een topseizoen beleefde Gaudu sowieso nog niet. Een paar weken geleden eindigde hij nog vijftiende in het Critérium du Dauphiné. Ook dat was eigenlijk al een ferme teleurstelling voor de rasklimmer van Groupama-FDJ.

Misschien waren er op dat moment al ziektekiemen bij Gaudu aanwezig. De komende week wordt het nu zaak om zo fit mogelijk terug te komen en te hopen dat de covid-besmetting niet te ernstig is. Anders komt ook de Tour in het gedrang.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties