De fratsen van ... Bradley Wiggins: dronken Mod, groot komiek

De fratsen van ... Bradley Wiggins: dronken Mod, groot komiek
Foto: © photonews

Bradley Wiggins stuurde gisteren zijn kat naar een persconferentie, waarop zijn verjaardag zou worden gevierd met een heerlijke taart. Hoeft dat te verbazen? Welnee, Wiggo heeft nu eenmaal een eigengereide stijl. Inclusief fratsen.

Na het Olympisch Goud op de Olympische Spelen van Londen 2012 was de cirkel voor Tourwinnaar Wiggins een beetje rond. Toen hem in een interview werd gevraagd wat hij ging doen nu, was het antwoord dan ook duidelijk: "Dronken worden. Heel erg dronken worden."

De Brit had het de jaren daarvoor vaak moeilijk gehad met een drankprobleem, want op sommige momenten liet hij zich zo hard gaan dat hij halvelings verslaafd raakte. Een eeuwige balans tussen top zijn en kapotgaan. En van heel veel fratsen, die we graag oplijsten.

Als hij op de baan op het punt staat om uitgeschakeld te worden in de 'Longest Lap', dan doet hij dat met bravoure. Zie maar na bijvoorbeeld 1.55 in dit filmpje. (Opgelet: het laden van de filmpjes kan enkele seconden duren.)

Er was de Bradley Wiggins die de echte Mod in hem terug liet naar boven komen en in die hoedanigheid ook tijdens races op de fiets zat. Een stijlicoon zonder weerga.

Maar vooral: een bespeler van de media. Wat dacht je van dit interview tijdens de Ronde van Romandië in 2012?

Of die keer dat hij de Franse president niet herkende en er een man van Big Brother van maakte ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties