Philippe Gilbert, een laatste kunststukje in 2017? "Als hij zich eens goed kan voorbereiden ..."

Philippe Gilbert, een laatste kunststukje in 2017? "Als hij zich eens goed kan voorbereiden ..."

Philippe Gilbert heeft er mogelijk zijn slechtste klassieke voorjaar ooit opzitten. Komen de goede oude dagen nog terug, of is het boeken toe voor de topper van weleer? Of toch nog een laatste kunststukje à la Boonen in Parijs-Roubaix?

In zijn drie jaren voor Lotto reed hij quasi alles kapot, sinds hij bij BMC terechtkwam in 2012 was het wat minder. De echte topjaren van de binnenkort 34-jarige Gilbert lijken dan ook voorbij. Dit jaar was er toch echt wel wat pech mee gemoeid. Een val, een vormdipje, een breuk in de vingers: het voorjaar van Gilbert werd een aaneenrijging van pech.

"En toch komt hij sterker dan ooit terug", klonk het bij verschillende Waalse wielerfans voor Luik-Bastenaken-Luik. "Waarop we dat baseren? Geen idee, het is meer een gevoel. Hij heeft dit jaar proberen forceren, maar als hij zich eens goed kan voorbereiden kan hij hier in Luik zeker nog winnen", aldus André.

Hij komt sterker dan ooit terug

Toch is het al van 2014 met de Amstel Gold Race geleden dat Gilbert nog eens een klassieker op zijn naam schreef. Kan hij in het voorjaar van 2017 - dan toch al bijna 35 - nog eens schitteren? De kans bestaat zeker, want ook Valverde en Rodriguez rijden tot diep hun 30 mee voor de prijzen in de Waalse klassiekers.

Maar er loert toch een probleem om de hoek: met namen als Alaphilippe, Matthews, Coquard, Valgren Andersen, Vliegen, Barguil, ... is een nieuwe generatie opgestaan die het de komende jaren op verschillende parcours (Brabantse Pijl, Gold Race en LBL) erg moeilijk gaat maken voor Gilbert om nog eens echt te winnen.

Dat hij dit jaar zijn piek al wat vroeger wilde leggen om ook in de Vlaamse Klassiekers een rol van betekenis te kunnen spelen is een beetjee een veeg teken. En toch: om Luik-Bastenaken-Luik te winnen moet je vooral slim genoeg zijn. En een lepe vos blijft Gilbert des te meer, dus schrijf hem nog niet af.

Welke voorjaarsklassieker ziet u Gilbert in 2017 winnen? (Je mag meerdere antwoorden aanduiden)

0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties