Quintana droomt al van geel in Parijs: "Dit zou een goed teken zijn"

Quintana droomt al van geel in Parijs: "Dit zou een goed teken zijn"
Foto: © photonews

De derde etappe in de Ronde van Romandië werd gewonnen door Nairo Quintana, nadat Ilnur Zakarin werd gedeclasseerd. De Colombiaan reageerde op het incident, maar is vooral erg blij met de overwinning.

"Het hele team heeft opnieuw de hele dag gewerkt en ze waren allemaal fabelachtig", aldus Quintana in een reactie. "Het ging wel goed met me in de bergen. Ik wilde er voor gaan en tonen dat ik sterk was, al bleek Zakarin ook straf."

Zakarin was sowieso de snelste -

Nairo Quintana

"We hebben uiteindelijk samen de voorsprong uitgebouwd. In de sprint maakte hij dan een beweging die de jury bestrafte. Maar hij was sowieso de snelste geweest in de sprint, maar goed: de jury heeft beslist."

De extra bonificatieseconden die hij zo nam kunnen Quintana wel van pas komen: "Ik wil deze gele trui vasthouden in de tijdrit. Daarna gaan we zien wat we op de cols van zaterdag kunnen. Makkelijk wordt het niet om hier te winnen, maar als we in dit veld kunnen standhouden, is dat een goede zaak naar de droom van de gele trui", hintte hij alvast richting Tour de France.

Wint Nairo Quintana de Tour de France deze zomer?

0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties