Landgenoot klaar voor comeback in Californië: "Ideaal om de vorm opnieuw op te bouwen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Landgenoot klaar voor comeback in Californië: "Ideaal om de vorm opnieuw op te bouwen"

Na zijn sleutelbeenbreuk van in de Ronde van Vlaanderen was het uitkijken naar de comeback van Greg Van Avermaet. Volgende week staat hij, zonder echte ambities, aan de start van de Ronde van Californië.

"Het was een langdurig herstel sinds mijn sleutelbeenbreuk begin april", laat Van Avermaet optekenen. "De Ronde van Californië is ideaal om mijn vorm opnieuw op te bouwen. Het zal niet om het resultaat gaan volgende week, maar wel om terug meer koersdagen in de benen te krijgen."

"Ik kijk er echt al naar uit om opnieuw met mijn ploegmaats te koersen", aldus de BMC-renner. Zijn ploegleider Jackson Stewart heeft hoge verwachtingen van het team in Californië. "We gaan met een sterk team naar Californië, dus we gaan met de ambitie naar daar om ritten te winnen en om mee te doen voor het algemene klassement", zegt Stewart.

Thuiswedstrijd

"Er is geen enkele renner in het team die niet capabel is om een resultaat te rijden. Brent Bookwalter en Taylor Phinney zullen extra gemotiveerd zijn, want zij rijden rond in eigen land. En natuurlijk is het heerlijk om Greg terug aan het werk te zien", besluit de BMC-ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties