Moet van der Poel ambities bijstellen? "Ik gooi de handdoek nog niet voor de Spelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Moet van der Poel ambities bijstellen? "Ik gooi de handdoek nog niet voor de Spelen"

Mathieu van der Poel stond met hoge verwachtingen aan de start van het EK mountainbike, maar halverwege de wedstrijd gaf de Nederlander op in het Zweedse Huskvarna.

"Mijn start was goed, maar ik voelde al snel dat ik geen goede dag had", aldus van der Poel. "Mijn benen wilden niet mee. Ik had een slechte dag en het had niet veel zin om de wedstrijd uit te rijden." Maar daardoor ziet van der Poel zijn kansen op de Spelen in Rio een fikse knauw krijgen.

"De snelste manier voor een selectie op de Spelen is weg, want dan moest ik een plek in de top tien halen op het EK", gaat de Nederlander verder. "Het lag nochtans niet aan de omloop. Het was zwaar met veel klimwerk en normaal is dat dus iets voor mij."

Nog kansen

"Ik gooi de handdoek niet voor de Spelen in Rio. De kans op een selectie is erg geslonken, maar er zijn nog de Wereldbekers in Albstadt en La Bresse waar ik iets kan proberen. Nu moet ik eerst het EK laten bezinken voor ik een beslissing neem in verband met mijn zomerprogramma", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties