Na vijfde sleutelbeenbreuk: "Focus me volledig op de Ronde van Frankrijk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Na vijfde sleutelbeenbreuk: "Focus me volledig op de Ronde van Frankrijk"

Het zat Frank Schleck niet echt mee dit voorjaar. In de Waalse Pijl kwam de renner van Trek-Segafredo zwaar ten val. Het verdict was een sleutelbeenbreuk, de vijfde al in de carrière van Schleck. Maar de renner hoopt er snel opnieuw te staan.

"Dankzij mijn val in de Waalse Pijl was mijn sleutelbeen op drie plaatsen gebroken", aldus Schleck. "Twee weken geleden onderging ik een operatie en er werden een plaatje en tien bouten geplaatst om het te verstevigen. Het doet nog steeds heel veel pijn, maar ik ben ondertussen wel al aangepaste trainingen aan het doen."

"Het is nog te vroeg om te zeggen wanneer ik opnieuw volledig fit zal zijn. We zullen meer weten na de volgende onderzoeken", zegt de Luxemburger. "Maar ik ben er zeker van dat ik snel opnieuw volledige trainingen zal afwerken. En dan zal ik sterker terugkeren dan ooit."

Tour de France

"Deze crash heeft geen invloed op mijn liefde en passie voor het wielrennen. Ik focus me nu volledig op de Tour de France, waar ik goed in vorm wil zijn. Er zijn geen excuses. Het team kan op me vertrouwen om een goede Tour te rijden", besluit Schleck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties