Lotto Soudal met slechts vijf renners naar Noorwegen: "Andere manier van koersen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Lotto Soudal met slechts vijf renners naar Noorwegen: "Andere manier van koersen"

Van 18 tot en met 22 mei staat de Ronde van Noorwegen op het programma, een rittenwedstrijd waarin slechts drie WorldTour-teams aan de start staan. En toch wil Lotto Soudal graag scoren in de Noorse rittenkoers.

"Onze selectie bestaat uit vijf renners, maar er mogen sowieso slechts zes renners deelnemen per ploeg", zegt ploegleider Mario Aerts. "Dat maakt het moeilijk om de koers te controleren, waardoor de wedstrijd spannender zal worden. Het is een heel andere manier van koersen, maar ik vind het wel leuk."

Armée voor het klassement

"We zullen proberen om een ritoverwinning uit de brand te slepen met Tosh Van der Sande. Hij vindt een aantal etappes op zijn maat. Greg Henderson zal de sprint aantrekken. Hij is de vaste lead-out van André Greipel in de Tour de France en zal deze wedstrijd gebruiken om wat ritme op te doen. Sander Armée zullen we uitspelen voor het algemeen klassement."

"Hij heeft reeds getoond dat hij in hele goeie doen is en zal dus zijn kans mogen gaan. Gert Dockx en Tomasz Marczynski zijn twee renners die mee kunnen glippen met een vroege ontsnapping. Marczynski kan eventueel ook voor een goeie positie in het klassement gaan. We zullen het dag op dag bekijken en zien hoe de koers evolueert", besluit Aerts.

De selectie van Lotto Soudal: Sander Armée, Gert Dockx, Greg Henderson, Tomasz Marczynski en Tosh Van der Sande.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties