51e editie Puivelde Koerse met Belgische kampioen én wereldkampioen veldrijden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
51e editie Puivelde Koerse met Belgische kampioen én wereldkampioen veldrijden

Woensdag staat de 51e editie van Puivelde Koerse op het programma. En die koers lokt heel wat mooi volk naar Oost-Vlaanderen. Zo tekenen onder meer Wout Van Aert, Preben Van Hecke en Mathieu van der Poel present.

Vorig jaar stond de jubileumeditie op het programma in Puivelde Koerse, maar ook de 51e editie lokt heel wat mooi volk. "Vorig jaar hadden we een selectie van Etixx-Quick Step op bezoek en stond Niki Terpstra hier als tweede op het podium naast winnaar Joeri Stallaert", zegt koersdirecteur Mario De Cauwer.

"Door een overvolle kalender moeten de renners van Patrick Lefevere dit jaar passen, maar onze affiche is er niet minder om", gaat De Cauwer verder. "Het is duidelijk dat bij heel veel ploegen onze wedstrijd al voor het seizoen een vaste plaats op de kalender heeft gekregen. Zelfs de ploegen die daags nadien in de Ardense Triptiek starten komen graag eerst naar Puivelde."

Toppers uit het veldrijden

En de Oost-Vlaamse koers heeft dus heel wat mooie namen kunnen strikken. Wout Van Aert bereidt zich in Puivelde voor op de Ronde van België en het BK en is één van de smaakmakers dit jaar. En ook een andere veldrijder is van de partij. Mathieu van der Poel wil zich met Puivelde Koerse voorbereiden op de komende twee wereldbekerwedstrijden mountainbike.

Daarin hoopt van der Poel een ticket voor Rio te bemachtigen. Tot slot is er ook nog Belgisch kampioen Preben Van Hecke, die net als de ganse Topsport Vlaanderen-Baloise ploeg aanwezig is. Er komen 150 renners aan de start in Puivelde. Andere bekende namen zijn Timothy Dupont, Sander Cordeel, Oliver Naesen en Johnny Hoogerland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties