Boonen komt terug op Roubaix: "Toen realiseerde ik me dat ik zes maanden eerder dood had kunnen zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Boonen komt terug op Roubaix: "Toen realiseerde ik me dat ik zes maanden eerder dood had kunnen zijn"

Tom Boonen zorgde in april bijna voor een stunt van formaat door een vijfde kassei te behalen in Parijs-Roubaix. Maar Mathew Hayman bleef Boonen voor op de piste in Roubaix. Boonen, momenteel aan de slag in Californië, blikt nog eens terug op een koers vol emotie.

"Ik ben blij om weer te kunnen koersen na Roubaix en de competitiebreak", opent Tom Boonen in zijn blog. "Nog even terug naar Roubaix. Die koers bracht zoveel emoties voor zoveel mensen. Ik was teleurgesteld, maar ook blij met de koers en de finale die ik reed. De eerste vijf minuten na de finish deden erg pijn, maar toen realiseerde ik me dat ik zes maanden eerder dood had kunnen zijn."

"De dokters gaven me zes maanden voordat ik opnieuw mocht trainen. Daardoor kon ik alles in perspectief plaatsen en voelde ik me erg blij met de koers en het resultaat", zegt de viervoudige winnaar van Parijs-Roubaix. "De finale was erg hectisch. Het waren niet zomaar vijf renners die de piste opdraaiden en gingen sprinten. Nee, het was pure chaos."

De deur dicht

"In de laatste bocht waren Hayman en ik alleen nog aan het sprinten. Hayman passeerde me volgens het plan in mijn hoofd. Toen kwam Vanmarcke naast me en hield zeventig of tachtig meter de deur dicht, net de afstand die ik nodig had om te winnen. Daar verloor ik de koers", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties