Van den Broeck geeft de strijd niet op: "Ik denk dat ik naar de Tour de France ga, maar..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Van den Broeck geeft de strijd niet op: "Ik denk dat ik naar de Tour de France ga, maar..."
Foto: © Photonews

Na een moeilijke seizoenstart, moet Jurgen Van den Broeck vol aan de bak in de Ronde van Californië. Onze landgenoot moet zich bewijzen aan zijn team Katusha, wil hij een plekje in de selectie voor de Tour de France afdwingen. Zelf blijft de renner strijdvaardig.

In een gesprek met Het Nieuwsblad zoekt Van den Broeck naar redenen voor zijn moeilijke periode. “Ik weet dat ik er alles voor gedaan heb. Ik heb hard getraind. Maar op dit moment rijden ze bergop te rap voor mij. Ik weet niet hoe het komt. Al blijkt het met de leeftijd wel steeds moeilijker te worden om mijn ideaal gewicht te halen.”

Maar toch gaat onze landgenoot ervan uit dat hij straks naar de Ronde van Frankrijk trekt. “Ik doe na Californië de verkenningen (van de bergritten, nvdr.), dus ik denk dat ik ook naar de Tour ga, maar... Zonder me uit te spreken over mijn rol daarin. Na Californië volgt een stage in de Alpen, met nadien de Dauphiné. Daarna vertrek ik op hoogtestage naar Livigno.”

Bewijzen

“Zegt Thorsten dat ik me eerst moet bewijzen? Ik ben lang genoeg prof om dat te weten. Ik ben de eerste om te zeggen dat je niks te zoeken hebt in de Tour als je niet vooruit raakt", besluit Van den Broeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties