Gaat Patrick Lefevere zich opnieuw op het rondewerk richten? "Ronderenners zijn duur en een risico"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Gaat Patrick Lefevere zich opnieuw op het rondewerk richten? "Ronderenners zijn duur en een risico"

Bob Jungels rijdt momenteel rond in het roze in de Giro, zijn ploegmaat Julian Alaphilippe heeft ook de leiderstrui in handen in Californië. Gaat Etixx-Quick Step zich opnieuw focussen op het rondewerk? Patrick Lefevere zegt niet meteen 'nee', maar er zijn volgens de manager heel wat nadelen.

"Goede ronderenners zijn niet alleen heel duur, ze zijn ook een risico", opent Patrick Lefevere in Het Laatste Nieuws. "We hebben onzuivere tijden achter de rug. Kijk naar de podia in alle grote rondes: er staan veel kruisjes op het palmares. Ik wilde me daar niet aan verbranden."

"Als je het goed wil doen, moet je de hele ploeg rond hen bouwen, maar wat als je kopman door het ijs zakt of valt? Dan sta je snel met lege handen. Sky durft dat, maar kijkt wat er nu is gebeurd met Landa", aldus de manager. "Het is geen toeval dat Sky pas dit jaar zijn eerste grote klassieker heeft gewonnen met Wout Poels in Luik-Bastenaken-Luik."

Lat niet te hoog leggen

Maar met Alaphilippe en Jungels lijkt Lefevere twee goudhaantjes in handen te hebben. "Ze doen dromen, ja", geeft Lefevere toe. "Maar ik blijf voorzichtig en wil de lat niet te vlug te hoog leggen. We gaan zien hoe die jongens evolueren en wat ze zelf willen. Het is in ieder geval de moeite om naar hen te luisteren en te kijken hoe ver ze kunnen geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties